_E3A5412.jpg

ESTERATSASTUSKILPAILUT - MÄKKYLÄ CUP

  Ylöjärven Ratsastajien järjestämiä sarjakilpailuja ovat vuosittain käytävät Mäkkylä Cup ja MiniMäkkylä Cup. Sarjakilpailujen lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan muita 1-tason estekilpailuja. 

YRa:n kilpailuissa noudatetaan 1.1.2017 voimaan tulleita SRL:n uudistuneita kilpailusääntöjä, koskien 1-tason kilpailuja. Näin ollen 1-tason kilpailuihin ilmoittaudutaan KIPAn kautta. Mahdollisiin harjoituskilpailuluokkiin ilmoittaudutaan kilpailukutsussa määritetyllä tavalla. Ohjeet ilmoittautumiseen löytyvät kilpailukutsusta.

 Mäkkylä Cup- kilpailusarjaan kuuluu neljä (4) erikseen nimettyä osakilpailua 1-tasolla. Luokat ratsastetaan alkaen 80cm korkeudesta.

MiniMäkkylä Cup-kilpailusarjaan kuuluu neljä (4) erikseen nimettyä osakilpailua harjoitustasolla, jotka järjestetään Mäkkylä Cupin yhteydessä. Luokat ratsastetaan korkeudessa 40cm- 70cm.

Mäkkylä Cupin voittaja saa vuodeksi haltuunsa Cup -kiertopokaalin. Lisäksi voittaja ja kaksi seuraavaksi sijoittunutta saavat muistopokaalit omakseen. MiniMäkkylä Cupin voittaja ja kaksi seuraavaksi sijoittunutta saavat muistopokaalit omakseen.

Kilpailujen yhteydessä voidaan järjestää myös muita luokkia, jotka eivät kuulu cuppeihin.

 

 

Mäkkylä Cup ja MiniMäkkylä Cup-säännöt

  • Kussakin osakilpailussa ratsastettavat estekorkeudet ja arvostelut ilmoitetaan osakilpailuiden kilpailukutsuissa.

  • Cup-pisteitä annetaan kaikille YRa:n jäsenille. Kilpailuun voi kuitenkin osallistua minkä tahansa SRL:n ratsastusseuran jäsen tai ratsastaja, jolla on Green Card -kortti.

  • Cup-pisteitä kertyy virhepisteettömistä suorituksista niin, että jokainen perusradan tai 1.vaiheen nollarata on kahden (2) pisteen arvoinen estekorkeudesta riippumatta. Mahdollisessa toisessa vaiheessa / uusinnassa ratsastetusta nollaradasta saa yhden (1) lisäpisteen. Mikäli ratsukko muulla kuin virhepisteettömällä tuloksella sijoittuu luokassa, saa hän kaksi (2) pistettä.

  • Cup-pisteet ovat ratsastajakohtaisia. Jos ratsastaja kilpailee useammassa luokassa ja/tai useammalla hevosella, hänen tulee ilmoittaa kansliaan ennen kilpailua, millä radalla osallistuu Cupiin. Jos ratsastaja ei ilmoita mitään, hän voi saada pisteitä vain ensimmäisestä ratsastamastaan radasta. Pisteitä voi siis saada vain yhdestä suorituksesta / osakilpailu.

  • Tasatuloksen sattuessa Cupin voiton ratkaisee ensisijaisesti finaalin sijoitus ja toissijaisesti aika.

  • Cup-pisteet eivät siirry kilpailusarjojen välillä. Ratsastaja voi saada cup-pisteitä vain toisesta kilpailusarjasta kerrallaan.

  • Jos olet kilpaillut vuoden aikana 80cm tai korkeammissa luokissa et voi enää kerätä pisteitä MiniMäkkylä Cupin luokista.