KILPAILULUVAT

Tervetuloa mukaan ratsastuksen kilpailumaailmaan!

Ratsastusharrastuksen syventyessä herää monesti innostus omien taitojen testaamiseen kisakentillä.

Ratsastuksen viralliset kilpailut jaetaan 1-5-tason kilpailuihin, joista 1-tason kilpailut ovat helpoimpia, usein paikallisia kisoja, joihin osallistuu lähiseudun ratsastajia. 

Seuramme järjestää monipuolisesti koulu-, este- ja kenttäkisoja, joihin ovat tervetulleita kaikki seuran jäsenet taitotasosta riippumatta. Sopiva luokka löytyy varmasti jokaiselle ratsukolle. Panostamme aina mahdollisimman suvujiin kilpailujärjestelyihin, uuteen kalustoon sekä mukavaan kilpailuhenkeen, jotta kaikilla olisi kilpailuissa myös mukavaa!

Ratsastus on yksi tasa-arvoisimmista kilpailulajeista, ratsastuksessa voi kilpailla tasavertaisesti sukupuolesta ja iästä riippumatta. Nuorille ratsastajille ja hevosille on omia luokkia ja sarjoja sopivalla vaatimustasolla. 

Kilpailemiseen ja kilpailusääntöjen oppimiseen saa apua seurojen järjestämissä sääntökoulutuksissa ja kilpailijan starttikursseilla sekä omalta ratsastuksenopettajalta tai valmentajalta. He osaavat myös auttaa kilpailujen ja luokkien valinnassa, kun kipinä kilpailemiseen syttyy.

1-tason kilpailuissa ratsastajat edustavat aina omaa ratsastusseuraansa, ja heillä tulee olla jäsenyyden lisäksi E-lupa.

Vuonna 2019 kaikki kilpailuluvat voi hankkia itse SRL:n nettisivujen kautta. Luvat maksetaan verkkomaksulla.

Jotta kilpailuluvan tekeminen verkossa onnistuu, jäsenen henkilötunnuksen ja sähköpostiosoitteen pitää olla jäsenrekisterissä. Lisäksi lomake tarkistaa, että jäsenmaksu on kirjautunut maksetuksi.

E-luvan myötä ratsastajalla on oikeus kilpailla kaikissa 1-tason kilpailuissa.

Yleistä informaatiota kilpailuista sekä kilpailuluvista löydät SRL:n sivuilta. Samojen sivujen kautta pystyt myös hakemaan kilpailulpaa.

Jos sinulle jää kilpailemisesta kysyttävää ota meihin rohkeasti yhteyttä.