KILPAILUTOIMINTA

Ylöjärven Ratsastajien kilpailujen yleiset säännöt

 

Kilpailuun osallistuvan ratsastajan tulee kuulua Suomen ratsastajainliiton jäsenseuraan tai ratsastajalla tulee olla Green Card –kortti. 1-tason luokkiin vaaditaan E-kilpailulupa.

Kaikissa kilpailuissa, kaikilla tasoilla hevosilla tulee olla näkyvillä kilpailunumero.

Hevonen saa startata korkeintaan kolme luokkaa kilpailupäivän aikana, joista maksimissaan kaksi 1-tason luokissa.

1-tason kilpailujen verryttelyssä kouluraipan käyttö on sallittua. Poikkeustapauksissa tuomari voi myöntää luvan kouluraipan käyttöön myös radalla.

Jälki-ilmoittautumisesta peritään kilpailumaksun lisäksi 5€ / 7,5€. Jos olet ilmoittautunut ajallaan kilpailuihin, jälki-ilmoittautuminen toiseen luokkaan tai luokan vaihtaminen onnistuu ilman lisäkuluja.

Peruuttamattomista lähdöistä peritään ilmoittautumis- ja lähtömaksut kilpailusääntöjen mukaisesti. Lääkärintodistusta vastaan rahat saa takaisin.

Ennen kilpailumaksun maksamista tai sen ohessa on ilmoittauduttava vähintään yhteen toimihenkilötehtävään ja joko radan rakennukseen tai radan purkamiseen. Tämä koskee kaikki kilpailijoita, jotka kuuluvat Ylöjärven Ratsastajiin. Muussa tapauksessa on maksettava aina ulkopuolisen kilpailumaksu.

 

Mestaruus-säännöt

Seuran mestaruudet järjestetään vuosittain koulu- ja esteratsastuksessa erikseen määriteltynä ajankohtana. Luokat määritellään erikseen kilpailukutsussa.

Mestaruuskategoriat:

o Seniorit

o Juniorit

o Harrastemestaruus (ratsastajille, jotka eivät ole kuluneen vuoden aikana startanneet 80cm tai korkeampia luokkia, tai Helppo B:tä tai sitä vaativampia luokkia)

o Keppihevosmestaruus

o Kategorioita voidaan hallituksen toimesta vuosittain tarkastaa

Jos osallistujia mestaruuteen on kolme tai vähemmän, jaetaan luokassa vain kultamitali. Mikäli mestaruudesta kilpailee neljä osallistujaa, jaetaan kulta- ja hopeamitali. Jos mestaruuteen osallistujia on viisi tai enemmän, jaetaan kaikki mitalit.

Jos mestaruudesta kilpailee vain yksi osallistuja, ei luokassa jaeta mestaruutta.

Osallistumisoikeuden mestaruuskilpailuihin saat, kun olet saanut yhden hyväksytyn tuloksen Ylöjärven Ratsastajien aiemmin järjestämästä saman lajin kilpailusta.

 

Mäkkylä Cup ja MiniMäkkylä Cup

Mäkkylä Cup on vuosittain käytävä 1-tason estecup, johon saavat osallistua YRa:n jäsenet. Kilpailut ovat avoimia kaikille (ulkopuoliset eivät siis voi kilpailla Mäkkylä Cupin pisteistä, mutta voivat osallistua normaalin 1-tason kilpailun tavoin). Mäkkylä Cupin yhteydessä järjestetään myös MiniMäkkylä Cup. 

 

Mäkkylä Kierros

Mäkkylä Kierros on kouluratsastuksessa kilpailtava 1-tason sarjakilpailu. Kilpailut ovat avoimia kaikille, mutta Kierrokseen pääsevät mukaan vain YRa:n jäsenet. Eniten prosentteja keränneet ratsukot palkitaan vuoden viimeisessä kilpailuissa.

 

MiniKenttäkilpailut

Viime vuosina olemme järjestäneet MiniKenttäkilpailut, joissa kilpaillaan kahdella tasolla ja suoritetaan kouluratsastusohjelma sekä maastoesterata. Kilpailu on yleensä järjestetty elokuussa.

ESTERATSASTUSKILPAILUT-

MÄKKYLÄ CUP

Ylöjärven Ratsastajien järjestämiä sarjakilpailuja ovat vuosittain käytävät Mäkkylä Cup ja MiniMäkkylä Cup. Sarjakilpailujen lisäksi järjestämme mahdollisuuksien mukaan muita 1-tason estekilpailuja.