RATSASTUSMERKIT

Hevostaito- ja ratsastusmerkkejä suorittamalla pääset seuraamaan oman oppimisen kehittymistä ja testaamaan taitojasi.

Ratsastusmerkin suorittajan on oltava jonkun SRL:n jäsenseuran jäsen tai green card - jäsen.

Ratsastusmerkkejä voi suorittaa monella tasolla: Perusmerkki, C-merkki, B-merkki sekä A-merkki. Voit myös kauttamme anoa pronssi-, hopea- ja kultamerkkiä.

 

Voit suorittaa merkkeihin vaadittavia koulu- sekä estekokeita YRa:n järjestämissä 1-tason kilpailuissa tai muissa merkkisuoritustilaisuuksissa.

Mitä kuuluu merkkisuorituksiin?

Perusmerkkiin vaatimuksena on hyväksytty perusmerkin kouluohjelma.

C-merkkiin vaatimuksena C-merkin kouluohjelma sekä vähintään 60cm-esterata. 

B-merkkiin vaatimuksena B-merkin kouluohjelma sekä vähintään 80cm- esterata.

A-merkkiin vaatimuksena A-merkin kouluohjelma sekä vähintään 90cm- esterata tai vaihtoehtoisesti kenttäratsastuksen tutustumisluokan hyväksytty suoritus.

Arvosteluissa kaikista muista paitsi perusmerkin koulukokeesta vaaditaan vähintään 50% kokonaispisteistä. Estekokeessa arvostellaan voimassa olevien kilpailusääntöjen sekä tuomarin harkinnan mukaan.

Merkkisuoritus tapahtuu käytännössä samalla tavoin, kuin normaali kilpailutilanne. Kuitenkin ilmoittautuessasi kilpailuihin ja maksaessa lähtömaksua kansliaan sinun pitää mainita erikseen merkkisuoritusyrityksestäsi. Tämän jälkeen voit nauttia kilpailusuorituksestasi ja me hoidamme loput! Yra toimittaa merkkisuoritukset rekisteröitäviksi ja anoo merkit suorittajille. SRL toimittaa seuralle tilatut merkit ja diplomit, jotka seura toimittaa uusille omistajilleen. Merkkisuoritusmaksu kerätään etukäteen.

Pronssi-, hopea ja kultamerkkien tapauksessa toimita Yralle todiste vaatimuksien täyttymisestä, niin seura anoo sinulle merkin. Voit anoa merkkejä myös vanhoilla kilpailutuloksilla.
 

Merkkisuoritussäännöt löytyvät kokonaisuudessan Suomen Ratsastajainliiton nettisivuilta.