TALKOOPISTEJÄRJESTELMÄ 

Seuralla on ollut jo useita vuosia käytössä talkoopistejärjestelmä. Talkoopistejärjestelmä on muuttunut vuosien varrella ja tällä hetkellä talkoopisteillä voi maksaa kilpailumaksuja seurakilpailuihin ja maksaa seuran yhteisien matkojen kustannuksia. 

Seura pyrkii järjestämään vuosittain yhteisen retken. Kohteitamme ovat olleet muun muassa Apassionata, Finnderby, Horse Show yms. Retkiä voi vaihtelevasti maksaa joko pelkillä talkoopisteillä, rahalla tai niiden yhdistelmällä riippuen retken kohteesta. Maksumahdollisuuksista ilmoitetaan aina etukäteen.

Talkoopistejärjestelmässä 0,5 talkoopiste vastaa 0,5 euroa. 0,5 talkoopisteen saa yhdestä talkootyöstä eli esimerkiksi yhden verryttelyryhmän ajan ratahenkilökuntana olemisesta tai radan rakennukseen / purkuun osallistumisesta.

 

Talkoopistejärjestelmä toimii niin, että noin kolme päivää ennen kilpailuita talkootehtävälista tuodaan kahvioon tai satulahuoneeseen. Siinä työtehtävät on jaettu verryttelyryhmittäin. Kaikki kilpailevat kirjoittavat nimensä listaan sopivan työtehtävän kohdalle ja ilmestyvät ilmoittaneensa ajankohtaan ajoissa suorittamaan toimeansa. Kaikille löytyy varmasti sopivia töitä. Varsinaisen kisapäivän lisäksi saattaa listalta löytyä työtehtäviä ennen ja jälkeen kisapäivän, joten aina on mahdollista osallistua.

Ennen kilpailumaksun maksamista tai sen aikana ilmoittauduttava vähintään yhteen toimihenkilötehtävään JA  joko radan rakennukseen tai radan purkamiseen. Koskien kaikkia kilpailijoita, jotka kuuluvat Ylöjärven Ratsastajat ry:n. Muussa tapauksessa maksettava aina ulkopuolisen kilpailumaksu. 

Jos poniäiti tai poni-isä haluaa ansaita pisteitä lapselleen, niin sekin käy. Listaan vain maininta kenen puolesta tekee töitä.  Äideille olisi aina tarvetta puffetissa ja isille vaikkapa parkkivahteina.  Myös erilaiset talkoohommat (radankunnostukset ja maalaushommat) ovat oivia pisteidenkeruukohteita.

Talkoopisteitä kerätään aina jokaiselle vuodelle erikseen. Samana vuonna ansaittuja talkoopisteitä voi käyttää läpi kuluvan vuoden, mutta viimeistään seuraavan vuoden kesäkuun loppuun mennessä edellisen vuoden pisteet tulee olla käytetty tai ne katoavat. Samana keväänä ansaittuja pisteitä voi kuitenkin normaalisti käyttää koko vuoden läpi seuraavan vuoden kesään asti.

Talkoolistoista ja pistelaskennasta vastaa vuonna 2019 Kati Kontio.